Ginpakken indeholder:
- 1 flaske Trolden Copperpot havtorn gin på 50 cl. (0.5 lt.) og en alkoholsstyrke på 40%
- 2 flasker italiensk Imperdibile Wild Botanical tonic på hver 20 cl. – i originale flasker
- 2 flasker Fuglsang tonic på hver 20 cl.
- 2 flasker Fever-Tree mediterranean tonic på hver 20 cl. og i de velkendte originale smukke flasker.
- 2 flasker dansk Oh Deer tonic Classic på hver 20 cl.
Havtorn er på alle måder blevet en vidunderfrugt i Danmark. Vi bruger det i madlavningen mere end nogensinde før og selvfølgelig skulle der også komme en gin med smag herfra.
Den er dansk, smager vidunderligt og så passer den perfekt til årstiden.
Om ginnen:
Ginnen er produceret af Trolden destilleri ved Kolding, der siden 2011 har fremstillet spiritus i en meget høj kvalitet. De har udarbejdet en ginserie, hvor den ene gin forbløffer efter den anden. I denne udgave, med smag fra havtorn, der synes vi hos Ginmanden, at Trolden virkelig har fået gang i, hvad den danske natur kan tilføje af smage.
Havtornen brugt i produktionen er håndplukket på Rømø. Samme med de resterende botanicals, så bliver ginnen destilleriet på gamle fine kobberkedler (heraf navnet Copperpot på flasken). Til produktionen bruges en såkaldt “infusion box” (en trådkurv i selve kobberkedlen), hvor de fineste nuancer tilføjes og som giver den dejlige duft og smag. De velkendte botanicals fra Copperpot Gin er også til stede i denne version, men den friske limearoma træder lidt i baggrunden til fordel for havtornens blide frugtnote.
Destilleriet skriver selv om deres produktion:
“Godt håndværk fornægter sig ikke. Vi producerer små og håndlavede serier af denne friske og indbydende Copperpot Gin på gamle kobberkedler, som man normalt forbinder med den fineste single malt whisky”
Havtorn ginnen fra Trolden er en såkaldt Limited Edition udgave. Der produceres kun 200-220 flasker to gange årligt, så oplaget er altid meget begænset.
Botanicals i ginnen
- Enebær
- Havtorn
- Appelsinskal
- Angelikarod
- Koriander
- Limeskaller
- Andre hemmelige botanicals
Drinksopskrift:
- Fyld ginglasset med 5-6 mellemstore isterninger (rigeligt med is)
- Tilføj 1 del gin (f.eks. 5 cl.)
- Tilføj 3 dele tonic (f.eks. 15 cl.)
- Rør rundt og lad gerne stå i 5 minutter (giver drinken tid til at ånde)
- Smag på drinken og tilføj mere gin eller tonic efter egne præferencer
- Garnér med en af de botanicals der er i ginnen.